Soboknížky

Soboknížky jsou od února 2018 novou zábavou pro děti i dospělé. Smyslem pravidelných setkání je strávit s rodinou nejen příjemný čas, ale také ukázat dětem i rodičům, jak lze rozvíjet kreativitu, a zároveň poukázat na kvalitní českou dětskou literaturu.

Během každého setkání se seznámíme vždy s jednou českou knihou pro děti. Nezůstaneme však rozhodně jen u čtení – díky divadlu se nám kus příběhu začne odehrávat přímo před očima, zažijeme jej ale také na vlastní kůži, vstoupíme společně do samotného příběhu a staneme se jeho postavami, příběh tak budeme moct ovlivňovat a nakonec třeba dopadne úplně jinak…

Soboknížky jsou určeny pro děti od 5 do 10 let a jejich doprovod – počítají tedy s aktivním zapojením rodičů, prarodičů… Kromě kvalitně stráveného společného času se zároveň snaží pomoct v orientaci na poli současné literatury pro děti a nabídnout inspiraci, jak s literaturou dál pracovat. Protože čtení knížek může být cestou pro další tvoření a hraní si.

Do konce školního roku se postupně seznámíme s těmito knihami z nakladatelství Baobab:

24. 2. 2018 v 16h Jiří Dvořák, Alžběta Skálová: Zpátky do Afriky!

24. 3. 2018 v 16h Jiří Dvořák, Juraj Horváth: Slepice a televize

21. 4. 2018 v 16h Jiří Dvořák, Marie Štumpfová: Jak zvířata spí

5. 5. 2018 v 16h Juraj Horváth, Tereza Horváthová: Max a Saša

2. 6. 2018 v 16h Olga Černá, Alžběta Skálová: Klárka a 11 babiček

…a na poctivé návštěvníky všech pěti dílen čeká v závěru sponzorský dar z nakladatelství Baobab.

Délka programu: 90 minut
Cena vstupenky: 70 Kč
POZOR – omezený počet míst
Místo konání: Dramacentrum: 17. listopadu 1126/43, Olomouc - budova S-klub, levý skleněný vchod, 1. patro vlevo.

Rezervace a více informací na: soboknizky@sdruzenid.cz

Těší se na vás lektorky Jana Posníková a Bára Meda Řezáčová

Ke stažení: