Soboknížky

Soboknížky jsou i nadále od podzimu 2018 ideální zábavou pro děti i dospělé. Smyslem pravidelných setkání je strávit s rodinou nejen příjemný čas, ale také ukázat dětem i rodičům, jak lze rozvíjet kreativitu, a zároveň poukázat na kvalitní českou dětskou literaturu.

Během každého setkání se seznámíme vždy s jednou českou knihou pro děti. Nezůstaneme však rozhodně jen u čtení – díky divadlu se nám kus příběhu začne odehrávat přímo před očima, zažijeme jej ale také na vlastní kůži, vstoupíme společně do samotného příběhu a staneme se jeho postavami, příběh tak budeme moct ovlivňovat a nakonec třeba dopadne úplně jinak…

Soboknížky jsou určeny pro děti od 5 do 10 let a jejich doprovod – počítají tedy s aktivním zapojením rodičů, prarodičů… Kromě kvalitně stráveného společného času se zároveň snaží pomoct v orientaci na poli současné literatury pro děti a nabídnout inspiraci, jak s literaturou dál pracovat. Protože čtení knížek může být cestou pro další tvoření a hraní si.

Do konce školního roku se postupně seznámíme s těmito knihami z nakladatelství Baobab:

15.9. 2018 v 16h František Skála: Jak Cílek Lídu našel

6.10. 2018 v 16h Ivana Pecháčková, Petra J.Stibitzová: O potopě světa

24.11. 2018 v 16h Petr Nikl: Pohádka o Rybitince

15. 12. 2018 v 16h Petr Nikl: Foukací pohádky

19.1. 2019 v 16h Radek Malý: František z kaštanu, Anežka ze slunečnice

…a na poctivé návštěvníky čeká v závěru sponzorský dar z nakladatelství Meander.

Délka programu: 90 minut
Cena vstupenky: 70 Kč
POZOR – omezený počet míst
Místo konání: Dramacentrum: 17. listopadu 1126/43, Olomouc - budova S-klub, levý skleněný vchod, 1. patro vlevo.

Rezervace a více informací na: soboknizky@sdruzenid.cz

Těší se na vás lektorky Jana Posníková a Bára Meda Řezáčová

Ke stažení:

Hledáme nové dobrovolníky pro program Na cestě na školní rok 2018/2019!