Kód Turing

(pro nové kolektivy šestiletých a čtyřletých gymnázií či střední školy)

Dvoudenní adaptační program vznikl na motivy příběhu Alana Turinga, britského matematika a kryptoanalytika, který mimo jiné vědecké objevy prolomil kód používaný za druhé světové války k šifrování tajných údajů.
Studenti se během programu jednak blíže seznámí a také zkusí společně přijít na to, jak tajné zprávy dekódovat. Tentokrát ale nebudou stačit pouze jejich znalosti a dovednosti, klíčové budou také způsoby komunikace v týmu, spolupráce a vzájemná podpora. Společně se pokusí najít cestu, jak zůstat sami sebou a zároveň táhnout za jeden provaz.

Základní zaměření: Kooperace třídy, osobnostní růst, sociální rozvoj.
Hlavní cíle programu: Přispět k vzájemnému poznávání dětí, formulovat si společně pravidla úspěšné komunikace a spolupráce, poskytnout prostor pro společně prožitou legraci a vybití energie, podpora soustředěné činnosti při společném překonávání překážek.
Používané techniky: Uvolňovací a rozehřívací techniky, kooperativní cvičení a hry, improvizace, outdoorové aktivity, logické hry, řešení modelových situací, žáci v roli, lektor v roli, diskuze a reflexe.

Hledáme nové dobrovolníky pro program Na cestě na školní rok 2018/2019!