Správní rada

Sdružení D: Ing. Hana Baumgartnerová, předsedkyně správní rady

Ing. Hana Baumgartnerová

členka správní rady

Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Bratislavě, poslední desetiletí působí v manažerských a ředitelských  pozicích především v distribučních společnostech. Její radostí a starostí jsou především dvě „dospělé“ studující děti (18 a 19 let). Ve volném čase je pro ni relaxem posezení při dobré kávě s dobrými lidmi. Největší „vášní“ jsou dovolené a cestování, kdy ráda poznává nová místa – preferuje moře, krásnou přírodu a klid.
A proč Sdružení D? Jednak aby podpořila svou sestru, ale také kvůli přispění dobrým myšlenkám a kreativním programům, které vedou k pochopení a porozumění v tomto uspěchaném a ne vždy tolerantním světě.

Sdružení D: člen správní rady Ing. Tomáš Němeček

Ing. Tomáš Němeček

člen správní rady

Celý svůj profesní život pracuje v oboru dopravy, kterou vystudoval v Žilině. Posledních 20 let pracuje pro německý koncern Deutsche Bahn AG, kde řeší problémy železniční nákladní přepravy mezi Českou republikou a Německem. Zde může uplatnit jak svou odbornost, tak i znalost cizích jazyků.
Věnuje se své rodině a vnoučatům. Rád sportuje, miluje hory, kolo a lyže. Nepohrdne ani dobrou knihou.
Vzhledem ke svému věku by se rád zapojil i do jiných projektů, které by jej naplňovaly i po odchodu z aktivního pracovního života. Sdružení D považuje za ideální možnost další seberealizace.

Mgr. Radek Palaščák

člen správní rady

Specializuje se na oblast komunikace a public relations. Více než deset let vedl marketingové oddělení olomoucké Univerzity Palackého, nyní se již na vlastní pěst věnuje poradenství, konzultační činnosti a kreativnímu textování v nevládních organizacích, soukromých firmách a dalších institucích. Příklady dobré praxe, se kterými se během své profesní dráhy setkal, se snaží zprostředkovat také posluchačům magisterského studia na Fakultě tělesné kultury UP v Olomouci, jíž je (mimo jiné) absolventem a kam čas od času externě dochází.

Kromě oblasti komunikace se (marně) soustředit na udržování svých fotbalových a futsalových dovedností. Zkušenosti, které nasbíral za více než třicet let na zelených pažitech, černých škvárách a v poslední době i umělých površích, předává mladým talentům v místním klubu Slovan Černovír.

Jako pětinásobný otec se rozhodl věnovat část svého neexistujícího volného času práci ve správní radě Sdružení D. Uvědomuje si totiž, že ve standardní výuce na základních a středních školách se žáci naučí řadu užitečných věci. Ještě užitečnější ale často bývá to, co se ve škole nedozvíte.

Ivana Malá

kontrolórka

Hledáme nové dobrovolníky pro program Na cestě na školní rok 2018/2019!