Pomozme v lockdownu dětem v onlinu

Některé děti se v online výuce naučily větší zodpovědnosti, dokážou si rozvrhnout práci a čas. Mnoho z nás ale naopak cítí nejistotu a neklid a klademe si otázky, jestli nejsou naše děti jen pasivními přijímači informací, jestli v online výuce aktivně komunikují a mají prostor na vzájemnou interakci. Jak se na nich projeví, že si nemohou už téměř rok se spolužáky nezávazně „pokecat“, o přestávce „vypustit páru“ a zažít společně legraci?  A jak to bude vypadat, až se vrátí do škol po dlouhé izolaci? Budou schopni se poslouchat, kooperovat, tvořit tým, vzájemně si rozumět, být k sobě vstřícní a ohleduplní?

Sdružení D v posledních týdnech intenzivně připravovalo a stále tvoří online programy zaměřené přesně na tyto problémy. Programy podporující vzájemnou kooperaci mezi spolužáky a oboustrannou komunikaci učitelů a žáků v online výuce. Dále nabízíme pomoc učitelům, jak ve třídě rozdělené na jednotlivé monitory udržet skupinu jako fungující celek.

Darujte rovnou na tomto odkazu >>> darujme.cz

Proč hledáme dárce?

Tyto programy nabízíme školám v období lockdownu zdarma, ale jejich vývoj a distribuce něco stojí.

Je to jednoduché:

Každých 10 Kč vašeho daru zajistí 1 minutu online programu pro 1 třídu.

• Darujete-li 300 Kč, zajistíte tím půlhodinový program pro třídu plný her, posilující kreativní spolupráci a zdravý nadhled.
  • Darujete-li 600 Kč, vybraná třída získá hodinový program odhalující tajemství kreativity a spolupráce, přestože musíme všichni sedět doma.
  • Darujete-li 1 000 Kč, třída získá 100minutový program, kde si každý užije roli dobrodruha a společně se svými spolužáky se stane hrdinou v unikátní rozhlasové hře.

A máme toho ještě mnohem víc, třeba:

• jak si užít společné čtení nových českých knížek,
  • jak si užít tvoření s magickým materiálem,
  • jak si ze sebe umět udělat legraci pomocí toho, co mám zrovna po ruce,
  • a další nápady, které právě vznikají nebo nebo čekají na objevení!

Prosím, pomozte dodat online výuce, co jí chybí.

Youtube video
Za "url:" dosaďte kód z videa na youtube.
Například url: ScMzIvxBSi4. Tento kód získáte z URL adresy videa a je to kód umístěný za rovnítkem. Vzor: https://www.youtube.com/watch?v=ScMzIvxBSi4